Οι 10 καλύτερες μάχες του Naruto

Φτάσαμε αισίως στην 3η  βδομάδα παρουσίασης των -κατά την άποψή μας πάντα- κορυφαίων fights από τα 4 πιο δημοφιλή shounen action anime. Σήμερα, την τιμητική του έχει το μάλλον πιο δημοφιλές εκ των τεσσάρων, το Naruto και η εξέλιξη του, Naruto Shippuden. Το anime μάλιστα ήταν το πιο δημοφιλές στον κόσμο για τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Αυτή η εκτενής δημοτικότητα οφείλεται κυρίως στον φανταστικό κόσμο των ninja με ξεχωριστές ικανότητες που έπλασε στο ομώνυμο manga ο Masashi Kishimoto. Έχοντας δανειστεί στοιχεία από πολλές προηγούμενες ανάλογες δουλειές(η ιστορία των Uchiha είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κόπια από τους Kurta του Hunter x Hunter, μέχρι και τα μάτια είναι σχεδόν ίδια), χρησιμοποιώντας σωστά όλα τα πιθανά και απίθανα κλισέ αλλά και την ασιατική μυθολογία(π.χ 9-tail fox), κατόρθωσε να κυριαρχήσει στις μάζες και να τροφοδοτήσει ολόκληρες βιομηχανίες.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, manga και anime έκαναν πάταγο παντού και δικαιολογημένα, γιατί τα στοιχεία που τα έκαναν να ξεχωρίζουν(δράση, συνδυασμός ρεαλιστικών ninja αναμετρήσεων με μαγικές ικανότητες, εξαιρετικά soundtrack για κάθε περίσταση, δημιουργία ποικίλων συναισθημάτων, ωραίοι χαρακτήρες με τραγικό background που είναι ιδιαίτερα «πιασάρικο»,  διασκεδαστικό χιούμορ, έμφαση στη φιλία και τους υψηλούς στόχους κλπ) αποδίδονταν όταν και όπως έπρεπε. Αλλά, ώ φίλε, αυτά τα filler! Από πού να ξεκινήσεις και πού να καταλήξεις για το τεράστιο μέγεθος της ζημιάς που έκανε η τόσο εκτενής και επαναλαμβανόμενη χρήση τους στο anime. Δεν είναι τυχαία η διαδεδομένη μετονομασία του anime σε Νaruto Fillerden. Προφανώς δεν είναι το μοναδικό μειονέκτημα(υπάρχει πληθώρα τέτοιων), αλλά δεδομένα το πιο χτυπητό. Είχαμε πάρει μια καλή γεύση στα 50 τελευταία επεισόδια του original Naruto, αλλά στο Shippuden το τερμάτισαν.

Ξεστρατίσαμε όμως και μας συγχωρείτε, οπότε πάμε αμέσως στις 10 μάχες που ξεχωρίσαμε:

 

  1. Kakashi vs Obito

Άξιζε πολύ περισσότερο χρόνο μια τέτοια αναμέτρηση και σίγουρα μια υψηλότερη θέση, δεδομένης της μεταξύ των ιστορίας. Πραγματικά κρίμα! Εννοείται όμως πως δε γινόταν να μείνει εκτός λίστας. Επιτέλους το αγαπημένο μας taijutsu επέστρεψε δυναμικά! Mano a Mano! Απολαύστε αυτά τα 6 συγκλονιστικά λεπτά…

  1. Sasuke vs Deidara/ Sasuke vs Danzo

Δύο ισάξιες μάχες από τις οποίες πραγματικά δεν μπορέσαμε να διαλέξουμε μια. Είναι πολύ το υλικό βλέπετε και έπρεπε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα! Ο Sasuke πριν αντιμετωπίσει τον αδερφό του, μάχεται εναντίον ενός άλλου Akatsuki(Deidara) για να μάθει που κρύβεται ο Itachi. Μετά το θάνατο του τελευταίου, στο δρόμο της εκδίκησής του αφιερωμένης στον αδερφό του, ο Sasuke προσπαθεί να σκοτώσει τον Hokage εκείνη την περίοδο Danzo.

και

 

  1. Chouji vs Jiroubou

Όταν ακόμη το Naruto ενδιαφερόταν για τους δευτερότριτους χαρακτήρες του και έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής. Όσο παλιά και αν μοιάζει πλέον, αυτή η μαχάρα δεν έχει λησμονηθεί. Τα συναισθήματα, κάτι παραπάνω από έντονα!

  1. Maito Gai vs Madara

Όταν έχεις απέναντί σου ένα πραγματικά άνιωθο ντούκι και είσαι έτοιμος να δώσεις τη ζωή σου(πράγμα δεδομένο με το άνοιγμα της 8ης πύλης) μην έχοντας ως σίγουρο ότι θα νικήσεις, τότε έχεις μεγάλα κάκαλα. Και μεις τα αναγνωρίζουμε δίνοντας σε αυτό το πραγματικό παλικάρι και από τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς την 7η θέση στις προτιμήσεις μας. Ο μόνος που, μέχρι στιγμής, πραγματικά έκανε τον Madara στην τελική του μορφή να ιδρώσει και…να ματώσει. Και φανταστείτε ότι έκαναν αυτό το σκουπίδι την Tsunade, Hokage. Αν είναι ποτέ δυνατόν!

  1. Sakura & Chiyo vs Sasori

Επιτέλους κοπέλα μου! Δικαιολόγησες την παρουσία σου στο anime. Κάλλιο αργά παρά ποτέ… πόσο ενοχλητική ύπαρξη αυτή η Sakura! Συγκρίνεται με την Inoue του Bleach (αλλά η τελευταία τουλάχιστον είχε και «ματάρες»). Ο αντίπαλος βέβαια(μορφάρα) έπαιξε το ρόλο του όπως και η συνδρομή της Chiyo κάνοντας αυτή τη μάχη μια από τις καλύτερες στο Shippuden. Μακάρι να υπήρχε link με αγγλικούς υπότιτλους και ολόκληρη τη μάχη.

  1. Team 10 & & Naruto vs Hidan and Kakuzu

Η ώρα της εκδίκησης του Asuma από την ομάδα του έφτασε. Υπεύθυνοι για το θάνατο του 2 πανίσχυροι Akatsuki. O Kakashi, σαν αληθινό παλικάρι, προσέφερε τη βοήθειά του στους μαθητές του φίλου του Asuma, στην προσπάθεια τους αυτή. Πάλι καλά που τον βοήθησε και ο Shikamaru κάπως γιατί ο δύσμοιρος Kakashi πέρασε τα πάνδεινα σε αυτή τη μάχη. Όχι μόνο είχε να αντιμετωπίσει δύο ισχυρότατους αντιπάλους που συνδύαζαν τις επιθέσεις τους εναντίον του, άλλα έπρεπε παράλληλα να προστατέψει και το τρίδυμο InoShikaChou και κυρίως την Ιno και τον Chouji που είναι πραγματικά άχρηστοι εδώ και μόνο κακό κάνουν στην ομάδα. Ξεπέρασε τις αντοχές του, τους κουβάλησε έτσι ώστε το πλάνο του Shikamaru να πάρει σάρκα και οστά και μπράβο του! Βέβαια τη δόξα έκλεψαν Shikamaru και Naruto, αλλά χωρίς Kakashi η νίκη θα ήταν αδύνατη. Μόνο αποσπάσματα βρέθηκαν δυστυχώς οπότε σας παραπέμπουμε στα επεισόδια 83-88.


 

  1. Naruto vs Pain

Ένας πανίσχυρος πλέον Naruto, μετά την εκπαίδευσή του στο Mount Myoboku, επιστρέφει στην Konoha για να τη βρει συντρίμμια. Υπαίτιος ο Nagato, πρών μαθητής και αυτός του Jiraya που πλέον αυτοαποκαλέιται Pain. H μάχη αναπόφευκτη, κρίσιμη για το anime και συναρπαστική!

 

  1. Naruto vs Sasuke

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο  που όλοι τότε περιμέναμε με αγωνία, μια πραγματική μάχη μεταξύ των δύο. Ήταν αναπόφευκτο και ευτυχώς για μας ιδιαιτέρως εντυπωσιακό τόσο σε δράση όσο και συναισθήματα. Την υπόθεση την ξέρετε και πολλά λόγια δεν χρειάζονται.

  1. Gaara vs Lee

Για κάποιους ίσως να αποτελεί έκπληξη το ότι αυτή η μάχη τοποθετήθηκε τόσο ψηλά, για άλλους πάλι όχι. Είναι μια μάχη που μας πόρωσε απίστευτα, γεμάτη από ποικίλα και έντονα συναισθήματα κατά τη διάρκειά της. Κρίμα που ένας εξαιρετικός χαρακτήρας που μας προσέφερε τόσες συγκινήσεις(Lee), δεν έτυχε καλύτερης μεταχείρισης στο Shippuden, αλλά αυτή η εκπληκτική μάχη παραμένει αξέχαστη από εμάς τουλάχιστον.


Honorable Mentions

Gaara vs Naruto, Sasuke & Naruto vs Haku, Gaara & Lee vs Kimimaro, Taka vs Killer Bee, Naruto vs Neji, Sasuke vs Orochimaru(Chuunin Exams). Όλες αυτές και ίσως ακόμη περισσότερες θα μπορούσαν να βρίσκονται στη λίστα. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη η επιλογή μας…


ή

ή

ή

  1. Sasuke vs Itachi

Ήρθε η ώρα για την καλύτερη των καλύτερων. Όχι μόνο επειδή από μόνη της είναι εντυπωσιακή μάχη, όχι μόνο επειδή πρωταγωνιστεί ο κορυφαίος και μάλλον πιο αγαπητός χαρακτήρας της σειράς(Itachi), αλλά και επειδή αν όχι η μισή, σίγουρα τότε το 1/3 της πλοκής του anime βασίζεται σε αυτό το confrontation, τη μάχη των δύο αδερφών Uchiha.


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι 10 καλύτερες μάχες του Naruto

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s