7 στιγμές που θαυμάσαμε τον Χάρι Πότερ

harrypotter

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Χάρι Πότερ είναι να θυμηθούμε 7 στιγμές που μας συγκίνησε η τεράστια ψυχική του δύναμη. Διαλέγουμε λοιπόν έναν λόγο από κάθε βιβλίο για να του βγάλουμε το καπέλο.

  1. Όταν στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη του Έριζεντ κάτω από το βλέμμα του Κουίρελ και του Βόλντεμορντ είδε τη φιλοσοφική λίθο στην τσέπη του ολοκληρώνοντας το σχέδιο του Ντάμπλντορ. Ήταν ο άνθρωπος που δε θα μπορούσε να δει τίποτε άλλο στο μαγικό καθρέφτη παρά μόνο τη φιλοσοφική λίθο να σώζεται.
  2. Όταν βρέθηκε μόνος του μέσα στην κάμαρα με τα μυστικά, απέναντι στην ψυχή του Βόλντεμορτ μπόρεσε να διατηρήσει την πίστη του στον Ντάμπλντορ κάνοντας τον φοίνικα να έρθει κοντά του για βοήθεια.
  3. Δικαίως σκέφτεστε  τον προστάτη που έφτιαξε σώζοντας τον Σείριο. Ας δούμε, όμως,  και κάτι άλλο: Μέσα στην καλύβα που ουρλιάζει εμπόδισε τη δολοφονία του Ποντικοουρά, επειδή σκέφτηκε πως ο πατέρας του δε θα ήθελε οι καλύτεροι του φίλοι να γίνουν δολοφόνοι.
  4. Δεν είχε κλείσει τα 15 όταν στάθηκε απέναντι στον Βόλντεμορτ για να πολεμήσει αλλά δε θα σταθούμε σ’ αυτό. Η καλύτερη στιγμή σε εκείνο το νεκροταφείο ήταν η ικανοποίηση της επιθυμίας του νεκρού Σέντρικ. Δεν προσπάθησε απλά να σωθεί. Πήρε και το πτώμα του νεκρού συμμαθητή του μαζί του.
  5. Υπέφερε από τις αιματηρές τιμωρίες της Άμπριτζ κι αποφάσισε να το κρύψει από τους καθηγητές του. Λάθος κίνηση αλλά να μην υποκλιθούμε;
  6. Στη σπηλιά όπου είχε κρύψει ο Βόλντεμορτ τον πεμπτουσιωτή- μενταγιόν κατάφερε να δώσει στον Ντάμπλντορ να πιεί όλο το υγρό ενώ εκείνος τον ικέτευε να σταματήσει. Κρίμα που το αληθινό μενταγιόν δεν ήταν εκεί. (Εδώ θυμόμαστε και τη δύναμη του Ρέγκουλους Μπλακ.)
  7. Το 7ο βιβλίο μπορούμε να το περιγράψουμε ολόκληρο… Και σίγουρα το αποκορύφωμα ήταν η απόφασή του να παραδοθεί στον Βόλντεμορτ για να σώσει τον μαγικό κόσμο. Θα ξεχωρίσουμε όμως μία άλλη στιγμή: Όταν η ζήλια του Ρον εμφανίστηκε μπροστά τους μέσα από τον πεμπτουσιωτή- μενταγιόν στην προσπάθεια του Ρον να το καταστρέψει, ο Χάρι απλά στήριξε το φίλο του και κράτησε το μυστικό.

Χρόνια πολλά στον αγαπημένο μας μάγο!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s