Τα 5 anime που δεν μπόρεσα ποτέ να τελειώσω

Είναι μερικές φορές που ενώ ένα anime σου φαίνεται αρχικά ενδιαφέρον, κάπου στην μέση να βαρεθείς και να το σταματήσεις. Δεν είναι ότι δεν το προσπάθησες. Δεν είναι ότι το παράτησες. Ακόμα και όταν επανήλθες όμως, σου φαίνεται το ίδιο βαρετό και η ιστορία έχει κάνει τόση κοιλιά όσο εσύ μετά την επίσκεψη στο σπίτι των παππούδων. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι είναι άσχημα anime, απλά είτε δεν ήμουν στην κατάλληλη διάθεση ή δεν συμβάδιζε με τις προτιμήσεις μου. Για τέτοια anime λοιπόν θα μιλήσουμε σήμερα.

 

  • Golden Time Πρόοδος: 14/24 επεισόδιαkoko-banri-golden-time-35978687-1920-1080

Ρομαντική κωμωδία μου είπανε, με φοιτητές στο πανεπιστήμιο έχει σχέση, θα σου αρέσει σίγουρα μου είπανε. Ήταν η τελευταία φορά που ζήτησα να μου προτείνουν anime οι φίλοι μου. Το Golden Time δεν αξίζει ούτε καν για χρονοσκοτώστρα. Αν και είχε ωραίο σχέδιο, η πλοκή σαν να μην κορυφώθηκε ποτέ, η ένταση στα και καλά δυνατά σημεία ήταν ανύπαρκτη και γενικά ήταν ό,τι χειρότερο από άποψη σεναρίου. Οι περιπέτειες της φοιτητοπαρέας δεν είχαν το νεύρο ούτε συνταξιούχων στο ΚΑΠΗ, οι χωρισμοί γίνονταν για ασήμαντα γεγονότα τύπου «μου πήρες την οδοντόκρεμα, σε χώρισα»,  οι χαρακτήρες ήταν μόνιμα σε mood «32 Αυγούστου» και τον πρωταγωνιστή που έκλεγε κάθε λίγο, ήθελες απλά να τον χτυπήσεις. Ούτε στον εχθρό μου τέτοια βλακεία.

 

  • My Teen Romantic Comedy SNAFU 2- Πρόοδος: 5/13 επεισόδιαsegfwhbknarpkfc

Η πρώτη σαιζόν ήταν καταπληκτική: έμοιαζε με το Hyouka, είχε μια υπόγεια ένταση δυναμικούς και καλοδομημένους χαρακτήρες, γενικά είχε τις προδιαγραφές για μια καλή εξέλιξη. Περιμένοντας λοιπόν με ανυπομονησία την δεύτερη σαιζόν, καταβροχθίζω τα πέντε πρώτα επεισόδια, μέχρι που καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει τα πάντα. Είχε αλλάξει το studio της παραγωγής, οπότε είχες νέα σχέδια, νέες φωνές, νέα αισθητική. Όλα ήταν λες και περιβάλλονταν από μια ρομαντική ομίχλη, ο κεντρικός αντικοινωνικός ήρωας ήταν ξαφνικά συμπαθητικός, είχε γύρω του ένα χαρέμι από άγνωστα κορίτσια και ήταν στον κύκλο των δημοφιλών αγοριών. Οι άλλες δυο πρωταγωνίστριες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ποια θα κερδίσει τον ήρωα, αλλά ήταν τόσο προφανές που λες και προμόταραν τους εαυτούς τους.

 

  • Reikenzan: Hoshikuzutachi no Utage-Πρόοδος: 3/12 επεισόδιαbg_illustics2f

Από τα πιο δημοφιλή anime της άνοιξης σύμφωνα τουλάχιστον με τα ξένα μέσα, γιατί συνδυάζει δράση και περιπέτεια. Εγώ πάλι δεν είδα τίποτα από τα δυο, παρά μια ξαναζεσταμένη συνταγή στο πλαίσιο μιας παρέας που συναντά νέο μέλος σε σχεδόν κάθε επεισόδιο και τελικά πολεμά τον κακό που έχει κάποια σχέση με το παρελθόν του πρωταγωνιστή. Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής ένα κακό συνονθύλευμα από τους πρωταγωνιστές σε Naruto κυρίως αλλά και One piece, χωρίς να αποτελεί κάτι νέο ή έστω πρωτότυπο. Δεν ξέρω αν μετά βελτιώνεται, σίγουρα όμως δεν μπορεί να πάει χειρότερα από αυτό που είδα.

 

  • Death Note -Πρόοδος: 20/37 επεισόδιαmaxresdefault6

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Death Note είναι ένα από τα καλύτερα anime της δεκαετίας, αλλά μάλλον είμαι η εξαίρεση που δεν το τελείωσε, αν και λόγω του internet έχω μάθει την συνέχεια και το τέλος. Ακόμα και έτσι όμως, συνεχίζω να μην θέλω να το συνεχίσω γιατί από εκεί και έπειτα η δράση έχει μειωθεί κατακόρυφα, η εγκεφαλική μονομαχία Light-L έχει φτάσει σε τέλμα, η ταυτότητα του Light είναι πια έκδηλη αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα, άσε που η Misa Amane έχει τερματίσει πια αυτό το σπαστικό υφάκι. Η ατμόσφαιρα του θρίλερ είναι καλά σκηνοθετημένη, αλλά δεν αρκεί για να σώσει την κοιλιά που έκανε η πλοκή.

  • Mayoiga-Πρόοδος: 4/12 επεισόδια486300a195fb2bbca404cf140fa6a59028fa26ec0ecc8

Ένα anime από τους παραγωγούς του Another, δεν μπορεί να μην είναι ενδιαφέρον, σκέφτηκα. Έλα όμως που έκανα λάθος και έτσι παρακολούθησα το πιο άνευρο θρίλερ στην ιστορία των anime. Δεν ήταν καν  ο τρόμος του άγνωστου που σου προκαλούσε το Another, που αναρωτιόσουν αν είναι κατάρα ή αν είναι απλώς θανάσιμες συμπτώσεις, είχες απλώς διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες, τοποθετημένοι έτσι ώστε να μοιάζουν όλοι ύποπτοι. Το μειονέκτημα ήταν ότι ήταν υπερβολικά πολλοί οπότε ούτε τους γνώριζες παραπάνω για να τους συμπαθήσεις ούτε προλάβαινες να γνωρίσεις τα κίνητρά τους. Γενικά το όλο εγχείρημα έμπαζε από παντού, αν και είχε πολλές δυνατότητες.

 

 

 

Εσείς για ποια anime ματώσατε μάταια να τα τελειώσετε;


4 σκέψεις σχετικά με το “Τα 5 anime που δεν μπόρεσα ποτέ να τελειώσω

  1. Συμφωνώ με ότι είπες.
    Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι πράγματι το SNAFU άλλαξε πολύ αλλά τελείωσε και πολύ περίεργα κάνοντας όλα τα άτομα να απομακρυνθούν το ένα από το άλλο .Αν και το πρώτο season ήταν καθαρά καλύτερο το δεύτερο έφτασε στο κομμάτι του cringe όπου αμφισβήτουσες και των ίδιο τον πρωταγωνιστή που φαινόταν «τέλειος» στο πρώτο season

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε