Ρέμους Λούπιν: Λυκάνθρωπος, όπως οροθετικός

Στις 6 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν τα τρία νέα ηλεκτρονικά βιβλία για το Χόγκουαρτς, που συγεντρώνουν υλικό από το Pottermore και μεταξύ άλλων μας θύμισαν την ιστορία του αγαπημένου λυκανθρώπου Ρέμους Λούπιν που λόγω της αρρώστιας του αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες ως μαθητής αλλά και αργότερα.

anigif_enhanced-27442-1440846068-2_preview

«Η λυκανθρωπία του Λούπιν ήταν μια μεταφορά για αυτές τις αρρώστιες που κουβαλούν ένα στίγμα, όπως ο HIV και το AIDS», γράφει η Ρόουλινγκ στο νέο βιβλίο. Ωστόσο η ίδια εξηγεί μέσω του τουίτερ πως η δήλωση αυτή δεν είναι νέα. Άλλωστε αυτό είναι φανερό και στα ίδια τα 7 βιβλία της σειράς, όπου δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην αρρώστια του Λούπιν, στον τρόπο που την αντιμετωπίζει, στην προκατάληψη των άλλων απέναντί του, στο δικαίωμά του να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

lupin 2.png

«Όλων των ειδών οι προλήψεις φαίνεται να περιβάλλουν καταστάσεις που αφορούν το αίμα, μάλλον λόγω των ταμπού που περιβάλλουν το ίδιο το αίμα.

Η κοινότητα των μάγων είναι τόσο επιρρεπής στην υστερία και την προκατάληψη, όσο και αυτή των Μαγκλ και ο χαρακτήρας του Λούπιν μου έδωσε μια ευκαιρία να εξετάσω αυτή τη στάση.»

Ο Ρεμους Λούπιν εμφανίζεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς «Ο χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν». Ο καθηγητής Λούπιν είναι λυκάνθρωπος αλλά χάρη σε ένα μαγικό φίλτρο μπορεί πια να πολεμάει τα συμπτώματα και να κρύβει την αρρώστια του. Ωστόσο όταν το μυστικό του αποκαλύπτεται αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Χόγκουαρτς, γιατί οι γονείς των μαθητών δε θα μπορούσαν να δεχθούν την παρουσία του.

Πηγή 1, πηγή 2

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s