Tα 10 anime που μπόρεσαν και προέβλεψαν (σωστά) το μελλον

Hθελημένα ή μη, αυτές οι 10 σειρές anime προέβλεψαν μελλοντικές τάσεις και νέα τεχνολογικά επιτεύγματα!

1. Akira – Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκυο

Akira

Το Akira είναι ένα anime επιστημονικής φαντασίας του 1988. Απεικονίζει μία δυστοπική εκδοχή του Τόκυο στην Ιαπωνία μετά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος ξεκίνησε από μία έκρηξη που προκάλεσαν οι esper, τα τρία παιδιά με τις μεταφυσικές δυνάμεις. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας να ξεφεύγει, αλλά ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σύμφωνα  με το Akira, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα διοργανώνονταν από την Ιαπωνία.  Κόντρα στις προβλέψεις, στην ολυμπιακή τελετή επιλογής του 2013, η πρόταση του Τόκυο για τους Αγώνες του 2020. επικράτησε

 

2. Megazone 23 – Εικονικά ινδάλματα

Megazone 23
Το Megazero 23 είναι μία σειρά OVA του 1985, η οποία δυστυχώς υποτιμάται από το σημερινό κοινό. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από το Eve, ένα εικονικό ίνδαλμα της ποπ μουσικής που έχει γίνει η εμμονή της κοινωνίας. Αυτό φαίνεται χαζό, ποιός θα λάτρευε ένα εικονικό ίνδαλμα, πόσο μάλλον να ακούσει τραγούδια που «εκτελούνται» από ένα πρόγραμμα υπολογιστή; Εδώ έρχεται η κοινότητα του Volcaloid. Η τεχνολογία Volcaloid αναπτύσσεται από την αρχή του 2000, αλλά κυκλοφόρησε το 2004. Σήμερα είναι παντού (σημείωση, στην Ιαπωνία), όπως και το πιο δημοφιλές ίνδαλμα της, η Hatsune Miku.

1cauxe

 

3. Sword Art Online – Εμφάνιση της εικονικής πραγματικότητας στα παιχνίδια

Sword Art Online

Υπήρξε, βέβαια, anime που χρησιμοποίησαν την εικονική πραγματικότητα ως φόντο πριν το Sword Art Online. Όμως το SAO πιστώνεται την εκτόξευση του ενδιαφέροντος του κοινού με την τεχνολογία.  Οι δημιουργοί του Oculus Rift και του IBM Japan, που είναι οι πιο γνωστές συσκευές εικονικής πραγματικότητας, χαρακτήρισαν τη σειρά ως μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε επιδείξεις σχετικές με αυτή. Κάθε μέρα που περνάει, ερχόμαστε πιο κοντά στην εικονική πραγματικότητα.

 

4. é-X Driver – Αυτοκίνητο της Google που οδηγεί μόνο του

Αποτέλεσμα εικόνας για é-X Driver

Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα οδηγούνται από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, όταν αρχίζει να χάνεται ο έλεγχος, η κυβέρνηση προσλαμβάνει τους éX-Driver (ανθρώπους που ακόμα οδηγούν μηχανικά αυτοκίνητα) για να σώσουν την κατάσταση. Αν και απέχει πολύ ακόμα, η Google αναπτύσσει ένα αυτοκίνητο που οδηγεί μόνο του και χρησιμοποιεί αισθητήρες και λογισμικό για να εντοπίσει τους πεζούς και άλλα εμπόδιαΑς ελπίσομε ότι δεν θα χρειαστούμε πραγματικούς éX-Drivers να μας σώσουν, όταν τα αυτοκίνητα της Google αποφασίσουν να εξεγερθούν ενάντια στην ανθρωπότητα.

download

 

5. Dennō Coil – Ενισχυμένη πραγματικότητα

Dennou Coil

Η ενισχυμένη πραγματικότητα επικαλύπτει τον πραγματικό κόσμο με «στοιχεία που παράγονται από υπολογιστή». Οι εφαρμογές των κινητών χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για παιχνίδια, με πιο γνωστό το Pokémon Go
To Dennō Coil διαδραματίζεται σε μία πόλη που είναι «μισό-πραγματικήή/ μισό-εικονική» , όπου εφαρμόζεται η τεχνολογία γυαλιών ενισχυμένης πραγματικότητας. Τα γυαλιά που παρουσιάζονται στη σειρά μοιάζουν κάπως με τα γυαλιά της Google, τα οποία επικαλύπτουν τον πραγματικό κόσμο με στοιχεία που παράγονται από υπολογιστή, εμφανίστηκαν το 2013. Το Dennō Coil  βγήκε στον αέρα το 2007. Τελικά, είναι πολύ πιθανό να έχει παρεισφρήσει στη Google κάποιος φανατικός με anime.

 

6. Neo-Human Casshern – Αστυνομικά σκυλιά ρομπότ

Neo-Human Casshern

Τα πράγματα αγριεύουν. Στο Casshern παρουσιάζεται ένα σκυλό ρομποτ ονόματι Friender, το οποίο μπορεί να τζετ, υποβρύχιο ή τανκ. Τα χρειάζεται όλα αυτά για να νικήσει ένα στρατό από σατανικά ανδροειδή. Η εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics αναπτύσσει «σκυλιά ρομποτ» για τον στρατό των ΗΠΑ από το 2005. Η τεχνολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί, καθώς κάνει γ κάνει πολύ φασαρία. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

 

7. Ghost in the Shell – Η ανάδυση του πολέμου της πληροφορίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ghost in the Shell GIF

Ο πόλεμος της πληροφορίας δεν είναι κάτι τρομερά νέο – αυτή είναι η χρήση της προπαγάνδας. Παρόλα αυτά, υπάρχει αύξηση του αριθμού των κυβερνήσεων που χακάρουν η μία την άλλη για να πάρουν πληροφορίες. Αυτές οι κινήσεις δεν ήταν κομμάτι των κυρίαρχων συζητήσεων πριν την εμφάνιση του WikiLeaks. Το Ghost in the Shell έδειξε το πώς ένας και μόνο χάκερ μπορεί να γονατίσει την κοινωνία, όταν αυτή στηρίζεται υπερβολικά στην τεχνολογία. Αυτό μπορεί να είναι μία πολύ πραγματική πιθανότητα στο άμεσο μέλλον.

 

8. Tokyo Magnitude 8.0 – Η καταστροφή στη Fukushima

Tokyo Magnitude 8.0
To Tokyo Magnitude 8.0 ήταν μία συμπαραγωγή των στούντιο Bones και Kinema Citrus, τα οποία μελέτησαν τις συνέπειες των σεισμών και πήραν συνεντεύξεις από επιζώντες προηγούμενων σεισμών σχετικά με τις εμπειρίες του. Η σειρά δημιουργήθηκε στη βάση των προβλέψεων ότι υπάρχει μία πιθανότητα 70 τοις εκατό να χτυπηθεί το Τόκιο από σεισμό 8 ρίχτερ. Ο σεισμός που χτύπησε τη Fukushima ήταν 6.6 ρίχτερ αλλά δημιούργησε καταστροφική ζημιά στο πυρηνικό εργοστάσιο

 

9. Appleseed – Εξωσκελετός

Appleseed

Περισσότερο, το manga από ότι το anime, το Appleseed παρουσιάζει μικρά ρομπότ που λέγονται Landmate. Ο πιλότος φοράει το Landmate σα μία ογκώδη πανοπλία και αυτό μιμείται τις κινήσεις του. Το Appleseed κυκλοφόρησε το 1985. Με ένα άλμα στο 2012, βρίσκουμε την εταιρεία Suidobashi Heavy Industries, η οποία είναι η πρώτη που ξεκίνησε να πουλά προσωπικές ρομποτικές μονάδες, με το όνομα «Kuratas«. Η τιμή για ένα προσωπικό Kurata είναι 1.35 εκατομμύρια δολάρια

Kurata

 

10. Pokémon – Pokémon Go

Pokemon

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι.

Γνωρίζετε άλλα anime που προέβλεψαν το μέλλον; Γράψτε μας στα σχόλια!

Spongebob Squarepants

το κείμενο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε από εδώ


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Tα 10 anime που μπόρεσαν και προέβλεψαν (σωστά) το μελλον

Σχολιάστε