Οι Free Freaks επιστρέφουν στο θέατρο Μικρή Πλάνη και τους είχαμε ανάγκη!

Οι Free Freaks επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στο θέατρο Μικρή Πλάνη και έχουν βάλει σκοπό να μας ξυπνήσουν μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση.

Εμπνευσμένοι από το αγαπημένο animation Mr. Freeman, τρεις ηθοποιοί (Μυρτώ Αποστολά, Αφροδίτη Ντίτορα, Χαρά Καραβασιλείου) γεμάτοι ενέργεια μας τοποθετούν στη χρονογραμμή του κόσμου και μέσα από τα σημαντικά κατορθώματα του πολιτισμού αναδεικνύουν την ασημαντότητα μας. unnamed

Η μετατροπή της animation εικόνας σε θεατρική πράξη από τον Κώστα Δελακούρα είναι εύστοχη, χωρίς φλυαρίες και υπερβολές. Ο απλός, λιτός λόγος των ηθοποιών ταίριαζε με τα σκηνικά, τα ασπρόμαυρα πρόσωπα, τα μαύρα σώματα και την εκφραστικότητά τους. Οι ηθοποιοί γίνονταν καθολικοί μες στο ασυνείδητο.

Οι πολύπλοκες και εξαίσιες γνώσεις του σύγχρονου ανθρώπου σφηνωμένες σε ένα φλασάκι, δεν είναι τελικά τίποτα παρά ένα πλαστικό και μεταλλικό κατασκεύασμα. Μέσα σε έναν ζεστό και οικείο χώρο, πράγματι νιώσαμε άβολα.5fe5cab2-3f4d-4a27-8820-460cac279ded

Η θεατρική διασκευή του animation από τον Κώστα Δελακούρα ήταν τελικά επιτυχημένη σεβόμενη τόσο τον κύριο Freeman όσο και το χώρο στον οποίο τον έφερε. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπετε το χειμαρρώδη λόγο του να κυλάει σε μια άλλη κοίτη, να χρησιμοποιεί άλλους τρόπους.

Όπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή που μας είχε παραχωρήσει: «Στην παράσταση τα Φρικιά μου είναι οι ήρωες που όλοι περιμένουμε να μας σώσουν, με μια μεγάλη διαφορά όμως. Κάθε λεπτό μας υπενθυμίζουν πως δεν υπάρχουν σωτήρες, ο καθένας μόνος του δεν είναι τίποτα και πως τελικά εμείς όλοι μαζί είμαστε οι ήρωες αυτού του κόσμου.».

 

Ημερομηνίες παραστάσεων: Aπό 11 Φεβρουαρίου έως και 4 Μαρτίου, κάθε Σαββατοκύριακο

Ώρα έναρξης: κάθε Σάββατο στις 21.00.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ, γενική είσοδος / 5 ευρώ, εισιτήριο ανέργων

Μικρή Πλάνη: Δικαιάρχου 106-108, Παγκράτι

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7019616

H Μικρή Πλάνη στο facebook.
Οι Free Freaks στο facebook.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s