Star Wars: The Clone Wars- η σειρά που έσωσε την πορεία του Anakin μέσα στις τάξεις των Jedi από την μιζέρια των prequels

Τα prequels ήταν για το fandom του Star Wars ό,τι ήταν για μένα οι μπάμιες, καταμεσήμερο, μετά από τελευταία ώρα γυμναστική στο γυμνάσιο. Δεν τρωγότανε. Και αυτό για πολλούς λόγους. Ένας από τους κυριότερους ήταν φυσικά ο τρόπος που χειρίστηκε η τριλογία το παρελθόν ενός από τους πιο εικονικούς και badass χαρακτήρες του franchise, ολόκληρου του sci-fi κινήματος και της ποπ κουλτούρας γενικότερα. Ο Lucas μείωσε τον εμβληματικό Sith Lord σε έναν συναισθηματικά ασταθή, γκρινιάρη, καυλωμένο έφηβο (έναν κανονικό έφηβο δηλαδή). Αλλά δε θα σταθούμε στα σφάλματα των prequels, δεν είναι ακριβώς «νέα» αυτό.

star_wars_the_clone_wars

Για καλή μας τύχη λοιπόν, 3 χρόνια μετά το Revenge of the Sith, o Lucas βάζει μπρος την παραγωγή μιας σειράς κινουμένων σχεδίων που λαμβάνει χώρα μεταξύ του Επεισοδίου ΙΙ και ΙΙΙ, στην οποία δίνει λύσεις σε αρκετά προβλήματα που ο ίδιος, χωρίς κανένα ουσιαστικό ρόλο δημιούργησε στον εαυτό του. Από το πρώτο επεισόδιο κιόλας βλέπουμε έναν άλλο, πιο ώριμο Anakin απ’ ό,τι είχαμε δει στο Αttack of the Clones. Έχει πάψει πια να είναι απλά ο μικρός Ani, o padawan του Kenobi και συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίων των Separatists σαν General του στρατού της δημοκρατίας. Μάλιστα παίρνει και ο ίδιος υπό την εκπαίδευσή του μια padawan, την εξαιρετική Ahsoka Tano, η οποία παρότι νεαρή και χαριτωμένη στέκεται επάξια εναντίων έμπειρων πολεμιστών σαν την Ventress. Ο Anakin παραμένει ακόμα σε μεγάλο βαθμό παρορμητικός και ανορθόδοξος στις τακτικές του, αγνοώντας συμβουλές ή ακόμα και εντολές από τον Obi-wan και το συμβούλιο των Jedi. Αυτή η προσθήκη-κλειδί όμως της Ahsoka βγάζει προς τα έξω μια πλευρά του που ούτε το κοινό, ούτε καν ο ίδιος ήξερε ότι υπήρχε. Φοράει πια τον μανδύα του μέντορα και για πρώτη φορά αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι απερισκεψίες του. Τόσο, που καμιά φορά πάει και “by the book” στην προσπάθειά του να δώσει το σωστό παράδειγμα. Αυτό αποτελεί την  πρώτη ουσιαστικά φορά που βλέπουμε τον Αnakin σε μια τέτοια σχέση Master-Apprentice. Η πρώτη φορά, καθώς στα prequels πολλά ακούγαμε για την σχέση Anakin-Obi-wan (ότι ήταν σαν αδέρφια, σαν πατέρας και γιός, με στιγμιαίες αναφορές σε bonding moments κατά τη διάρκεια μιας μάχης κάπου/κάποτε) αλλά ελάχιστα βλέπαμε. Το Clone Wars έρχεται να το διορθώσει αυτό με φανταστικό τρόπο αφού τους πετάει χωρίς έλεος από την μια μάχη στην άλλη στις οποίες πρέπει να συνεργαστούν και να βασιστούν ο ένας στον άλλον αν θέλουν να την βγάλουν καθαρή. Έτσι, με την αμεσότητα του Anakin από τη μια και το κριτικό oversight του Obi-wan από την άλλη καταφέρνουν κάθε φορά τα ακατόρθωτα.

starwarsclonewars10405_zpsf5cfa647

Αυτά εν συντομία για το βάθος που πρόσθεσε αυτή η σειρά στον χαρακτήρα του Εκλεκτού αφού τον εξύψωσε από το μπερδεμένο παιδάκι του Attack of the Clones σε ένα στρατηγικό mastermind που τύγχανε τον σεβασμό του συμβουλίου των Jedi, των αντιπάλων του αλλά και του κοινού.

Χριστόφορος Παπαντάκος


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s