Η εκδίκηση του Σάλαζαρ: η απόδειξη πως μια μέτρια συνέχεια δεν ανασταίνει το franchise

Η πέμπτη ταινία για τους Πειρατές της Καραϊβικής καταφέρνει να μην σε ενθουσιάζει ούτε με τα άψογα γραφικά ούτε με τον καρτουνίστικο ρόλο του Johnny Depp. Αυτό συμβαίνει επειδή η ταινία δομείται γύρω από τις γκριμάτσες ενός πειρατή με πολύ κακό μεθύσι και οι μικροί πρωταγωνιστές είναι πιο αδιάφοροι από ποτέ, προσπαθώντας να αναβιώσουν τους Orlando Bloom και Keira Knightley, που αν και τελικά έπαιζαν σε μια σκηνή, μας άφησαν με αυτές τις μέτριες εντυπώσεις. Ακολουθούν spoilers για όσους δεν την έχουν δει.

1200

Μετά την παταγώδη αποτυχία της προηγούμενης ταινίας τόσο σεναριακά όσο και εισπρακτικά, με πρωταγωνίστρια την Penelope Cruz, σειρά τώρα είχε ο Javier Bardem στον ρόλο του φαντάσματος που κυνηγά τον Jack Sparrow. Ακόμη και έτσι όμως, το σενάριο συνέχιζε να μπάζει από παντού, καθώς ούτε υπήρχε κάποια σοβαρή μάχη μεταξύ τους και ο ήρωας έμοιαζε με κακέκτυπο του Davy Jones από την τρίτη ταινία. Από την άλλη η σχέση των δυο νέων, του γιου του Will Turner και της κόρης του Barbosa(αυτό ήταν ένα στοιχείο από τα λίγα που αποδόθηκαν καλά) δεν προκύπτει από πουθενά το πώς καταλήγουν μαζί, εκτός από μια-δυο σκηνές που κινούνται στα επίπεδα του slapstick χιούμορ. Ανούσια προσθήκη που δεν βοήθησε στην εξέλιξη της πλοκής με κάποιο τρόπο.

Η πλοκή με λίγα λόγια είναι η αναζήτηση της τρίαινας του Ποσειδώνα, που λένε ότι λύνει όλες τις κατάρες και προσφέρει την δύναμη της θάλασσας. Ο Salazar θέλει να λύσει τα μάγια και να γίνει άνθρωπος, παίρνοντας εκδίκηση από τον Sparrow, o μικρός Turner θέλει να επιστρέψει ο πατέρας του στην στεριά, η αστρονόμος που θεωρείται μάγισσα ψάχνει στοιχεία για τον πατέρα της, ο Barbosa ψάχνει την κυριαρχία σε όλες τις θάλασσες αλλά βρίσκει την κόρη του. Μικρές συμμαχίες και συμφωνίες διαμορφώνονται κατά καιρούς, αλλά ο καθένας οδηγείται από τις δικές του προσωπικές επιθυμίες και κανόνες ηθικής.

pirates-of-the-caribbean-dead-men-tell-no-tales

Ίσως το πιο μεταφορικό κομμάτι να είναι στην αρχή όπου στα εγκαίνια μιας τράπεζας, βρίσκουν μέσα στο πιο ασφαλές του χρηματοκιβώτιο τον Jack να κοιμάται πάνω στα λεφτά μεθυσμένος. Εκεί ενώ έπρεπε να τους έχει κλέψει, ο Jack βαριεστημένα αρχίζει τότε την κλοπή και ακολουθεί μια παράλογη και χωρίς νόημα καταδίωξη, που καταλήγει στο να χυθούν όλα τα χρήματα στην πορεία και να μην μείνει τίποτα για τους πειρατές. Κάπως έτσι εξελίχθηκε το ζήτημα της παραγωγής για αυτή την ταινία, μεγάλο budget και αναμονή για μια κακή επιστροφή των πειρατών.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα φάσμα δυο ωρών, που μετά τα credits έχει μια μικρή σκηνή με ένα ζευγάρι να κυλιέται σε σεντόνια, θυμίζοντάς σου να συνεχίσεις τον ύπνο σου από αυτή την άνευρη ταινία. Εδώ δεν θα κάνουμε spoiler για το ποιο ζευγάρι είναι αλλά φτάνει το spoiler ότι θα υπάρξει και έκτη ταινία.


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η εκδίκηση του Σάλαζαρ: η απόδειξη πως μια μέτρια συνέχεια δεν ανασταίνει το franchise

  1. Τι να σας πώ, για την συμπεριφορά σας!!! Ειλικρινά τι να σας πώ!!! Γιατί πάντοτε ξινίζετε και σιχαίνεστε ότι δεν είναι Shitvel Feige Studios(Γιατί έτσι είναι για εμένα πάντα η Marvel Industry και το Marvel Studios, με τον τρόπο που τις μετέτρεψε ο αναθεματισμένος και φρικτός Feige με τις Bitches του τους Joe Quesada, Nick Spencer, Michael Stranzyiski, Christopher Yost, James Gunn, Peyton Reed, Kenneth Branaugh, Jon Faureux, Stephen Deeickson,Shane Black, Paul Rudd, Chris Pratt και πολλά άλλα από αυτά τα καθυστερημένα άτομα τόσο στο Studio και στην Company Itself που έχουν κάνει τόσα φρικτά λάθη και επιλογές, έχουν πάρει τις λάθος αποφάσεις και αλλάξανε τόσα μα τόσα υπέροχα πράγματα, τοπία, χαρακτήρες και σκηνές ακόμα και τις ιστορίες με τον πιο φρικτό και απαίσιο ανίερο τρόπο)??? Αν δεν λατρεύετε άλλα fantasy/super hero/ gothic/ horror/ steampunk and sci-fi projects(books, comics, video games, tv shows, anime, cartoons, board games and movies) που δεν είναι Shitvel Feige Studios τότε μην τα αγαπάτε και μην ασχολείστε μαζί τους και πάνω από όλλα μην μας λέτε τι να λατρέυουμε η όχι με αυταρχικό τρόπο και μην μας κάνετε με το ζόρι να λατρεύουμε την Shitvel Studios του Retarted Feige και του bitching crew του!!! Αν είστε αληθινοί fan boys and girls σε πολλά τέτοια fandoms and projects πέραν της Shitvel και κυρίως αληθινοί comicbook super hero lovers(ειδικά της αληθινής Marvel όπως εγώ που αγαπώ άλλα πιο αληθινά ενδιαφέροντα όπως το Mortal Kombat, οι Power Rangers, το Yu-Gi-Oh!!! και το World of Warcraft, Friday the 13th, Evil Dead, Witchblade, Hellboy και πολλά άλλα πιο αληθινά και πιο αγαπητά και συναρπαστικά projects) τότε δεν θα ξινίζατε έτσι και ούτε θα λατρεύατε αυτό το ξενέρωτο studios και τις ταινίες του τόσο πολύ ώστε θα σιχαινόσασταν!!! Ειλικρινά τι να σας πώ τώρα καθίστε και συνεχίστε και λατρεύετε τα Shitvel Feige and Quesada Studios and Industry!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε