5 Σειρές που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς κάνουν και είναι καιρός να το παραδεχθούν

Η έκρηξη των (ξένων) σειρών, όπου για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο έγιναν ξαφνικά υπερβολικά καλές από την προηγούμενη δεκαετία μέχρι και σήμερα, μας έχει φέρει αντιμέτωπους με δύσκολες επιλογές και άπειρες σειρές να διεκδικούν τη προσοχή μας. Πραγματικά, ακόμα και να βλέπαμε μόνο μια φορά κάθε επεισόδιο, θα χρειαζόμασταν χρόνια ολόκληρα, που εν τω μεταξύ θα είχαν βγει άλλες τόσες σειρές. Βάλε ταινίες, βιβλία και κόμικ και είναι αρκετά να χάσεις τη ζωή σου.

Με αυτή τη πληθώρα σειρών λοιπόν, θα περίμενε κανείς ότι το επίπεδο θα ανέβαινε συνεχώς. Kαι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό ισχύει. Υπάρχει όμως και η αντίθετη περίπτωση,  σειρές που έχουν τόσο ξεκάθαρα χάσει το δρόμο τους και αυτό που τις έκανε στην αρχή γαμάτες , που δε ξέρεις πια γιατί τις βλέπεις. Αυτό είναι βέβαια κάτι που και οι ίδιοι οι συντελεστές νιώθουν, για αυτό βλέπεις και κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες, που βέβαια είναι το λιγότερο sad…

Χωρίς καθυστέρηση, βλέπουμε πέντε τέτοιες περιπτώσεις που το καλό που τους θέλω να συνέλθουν γρήγορα..

5) True Detective

true-detective-season-2

H πρώτη σεζόν του True Detective ήταν ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ ηθοποιίας και μισανθρωπιάς. Για κάποιο ανεξήγητο μέχρι σήμερα λόγο ο Μatthew Μcconaughey αποφάσισε να δώσει μια απίστευτη ερμηνεία, που κανείς δε ήξερε πως μπορούσε και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό supporting cast και τη σκηνοθεσία, κράτησε ψηλά τη σημαία. Η δεύτερη σεζόν πάλι… όχι. Και δε ξέρω ακριβώς γιατί. Το πάνε από απογοήτευση σε απογοήτευση, από κλισεδιά σε κλισεδιά. Θα μου πει κάποιος είναι νωρίς. Ναι, η σειρά όμως κρατά μόλις 10 επεισόδια και δεν έχει άλλες ευκαιρίες.Thats it που λένε και οι Αμερικάνοι. Και είναι ξεκάθαρό ότι το True Detective έχει χάσει κάθε έννοια πυξίδας

4)Penny Dreadful

n3vypwinlykdvqx4r0my

Είχε τρομερό  ενδιαφέρον να βλέπεις όλους τους ήρωες της βικτωριανής φαντασίας σε μια σειρά, ήταν και έβλεπες τους Avengers του 19ου αιώνα. Γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί σε αγαπημένους ρόλους, καλό κλίμα και μετρημένη σκηνοθεσία, το Penny Dreadful ήταν μια σειρά που σε κρατούσε στις μύτες των ποδιών σου σε κάθε στροφή. Και πάλι όμως, στη δεύτερη σεζόν τα γκάζια έπεσαν και πλέον είναι ξεκάθαρο πως το παρατραβάνε το ζήτημα, και μάλιστα σε subplots τόσο κουραστικά και τετριμμένα που με τα βίας κρατώ ανοικτά τα βλέφαρά μου…

3)Supernatural

SPNbrosB_050213_1600 10 seasons, μέσα στα οποία όλοι έχουν πεθάνει, αναστηθεί, ξαναπεθανει και τούμπα πάλι, όλα δείχνουν μια σειρά που απλά ξέρει πως δεν θα σταματήσουν να τη βλέπουν και δεν προσπαθεί καν, ούτε για τα στοιχειώδη. Αν μπορούσαν απλά θα έβγαιναν, θα κοίταζαν τη κάμερα και θα έλεγαν «WE ARE GORGEOUS» και θα έφευγαν, αλήθεια το πιστεύω.

2)Doctor Who

Doctor-Who-2

Δε ξέρω τι πήγε στραβά εδώ, αλλά από τότε που ανέλαβε ο καημένος ο 12ος Doctor(Peter Capaldi) τα πράγματα έχουν πάει κατά διαόλου. Ιστορίες άνιωθες, ανιαρές, κακογραμμένες και γεμάτες κενά μεταξύ τους και ασύνδετες με την υπόλοιπη μυθολογία του Doctor Who. Για να μην αναφέρω το κακό supporting cast και το πραγματικά απογοητευτικό φινάλε. Είχε κάποια θετικά ναι, αλλά  δε μπορεί ένα καλό επεισόδιο να σώσει 12 κακά.  Κάθε έννοια σκοπού φαίνεται πως έχει χαθεί και πραγματικά χρειάζεται κάτι πολύ δραστικό για να σωθεί αυτή η σειρά. Moffat, εσύ θα τη πληρώσεις μου φαίνεται.

1)The Walking Dead

MDuXnDn

Πφφ, πλέον βαριέμαι μέχρι και να μιλήσω για αυτή τη σειρά. Καταλαβαίνω ότι ναι, είχε ένα ενδιαφέρον, για κάποιους,  η απεικόνιση των ανθρώπινων σχέσεων σε περιόδους κρίσης, ειδικά θανατηφόρες. Όμως για πόσο θα αναλύουμε την παιδική ηλικία των ηρώων όταν τους κυνηγάνε ΖΟΜΠΙ. Ζόμπι, τα θυμάστε, είναι οι νεκροί που περπατάνε, είναι στον τίτλο της σειράς, γιατί σταματήσατε να τα δείχνετε, ή να ενδιαφέρεστε για αυτά; Ναι, οκ, όλοι έχουν θέματα, και εγώ θα τραυματιζόμουν ψυχικά σε μια τέτοια περίπτωση. Ξέρετε τι άλλο θα έκανα; Θα σκότωνα ένα ζόμπι  μόλις το έβλεπα. Πλέον οι τύποι απλά τα αγνοούν, λες και είναι κουνούπια. Πρόβλημα στη σειρά δεν είναι η επιβίωση, αλλά οι κακοί τύποι που δε σε αφήνουν να αράζεις  με την ησυχία σου. Και τα ζόμπι σου, αλλά κυρίως την ησυχία σου.  Δεν θέλω καν να ασχολούμαι με αυτή τη σειρά και πραγματικά φοβάμαι τι θα δείξει το spin of το φθινόπωρο.

Βonus: One piece

Ο σεναριογράφος πρέπει να το παραδεχθεί, δε προσπαθεί καν έτσι δεν είναι; Έρχεται, ρίχνει δυο μονοκοντυλιές και φεύγει και απλά το στούντιο συμπληρώνει τα υπόλοιπα. Ας τελειώσει επιτέλους, να αναπαυτούμε και εμείς, ο Μητσοτάκης των anime έχει καταντήσει..

tumblr_md37boCn2k1rd6qcwo1_500


9 σκέψεις σχετικά με το “5 Σειρές που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς κάνουν και είναι καιρός να το παραδεχθούν

Σχολιάστε